Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2008

Σκεψεις.......

Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας..
Σε οποιαδήποτε ψυχολογική κατάσταση κι αν βρίσκεστε..
όοο,τι και να νιώθετε, όποια σκέψη και να κάνετε..
μοιραστείτε τη με τους υπόλοιπους εδώ!

Μπορείτε απλά να το πείτε για να ξεδώσετε,
να φωνάααξετε απο χαρά ή απο θυμό,
ή να πείτε ό,τι σας καπνίσει ρε αδερφέ!

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2008

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2008

Η Δύναμη της Αρνητικής Σκέψης


Mπορεί να θες να τις διώξεις, αλλά μπορούν να σου μάθουν πολλά.Πριν διώξεις μια κακή σκέψη, σκέψου λίγο τι θα μπορούσε να σου διδάξει. «Οι αρνητικές σκέψεις μπορούν να σε βοηθήσουν να εντοπίσεις προβλήματα» λέει η Judith Beck, διευθύντρια του ινστιτούτου Beck για τη Συμπεριφοριστική Θεραπεία κι Ερευνα στη Φιλαδέλφεια. Τσέκαρε τρεις κύριους τύπους και πώς μπορείς να τους εκμεταλλευτείς.

Αισθήματα κατωτερότητας
Αναγνώρισέ τα: Είμαι χάλια στη δουλειά μου. Δεν έχω καλές ιδέες. Είναι θέμα χρόνου μέχρι να με απολύσουν.
Ξεπέρασέ το: Μπορεί όντως να είσαι χάλια σε κάποια πράγματα. «Κάποιες φορές οι αρνητικές σκέψεις μας είναι αληθινές, αλλά μην το δεχτείς πριν κοιτάξεις με αντικειμενικό μάτι την κατάσταση» σου λέει η Beck. Κάποιοι τα καταφέρνουν πολύ καλά σε ομαδικές συναντήσεις, ενώ άλλοι αποδίδουν καλύτερα όταν δουλεύουν μόνοι. Δες πού λειτουργείς καλύτερα. Αν και πάλι δεν τα καταφέρνεις, μπορεί εσύ και η δουλειά σου να μην είστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Αλλαξε δουλειά.

Γενικότερη απαισιοδοξία
Αναγνώρισέ την: Θα χάσω την πτήση και δεν θα πάω στη συνάντηση. Πάει, τον έχασα κι αυτόν τον πελάτη. Η γυναίκα μου θα με αφήσει.
Ξεπέρασέ την: «Μην αρνείσαι τα σενάρια καταστροφής, αλλά επικεντρώσου σε πράγματα πάνω στα οποία έχεις έλεγχο» λέει η Julie K. Norem, συγγραφέας του The Positive Power of Negative Thinking . «Θα βοηθήσει να κρατήσεις το άγχος σου σε λογικό επίπεδο». Επίσης, μπορεί να επιμηκύνει τη ζωή σου: έρευνα στο περιοδικό Psychological Medicine συνέδεσε υψηλά επίπεδα άγχους με μεγαλύτερα ποσοστά θανάτου από ασθένειες στα επόμενα χρόνια.

Ζητήματα αυτοπεποίθησης
Αναγνώρισέ τα: Η μελαχρινή στο μπαρ δεν μου χαμογέλασε. Με αγνοεί όπως όλες οι υπόλοιπες. Μάλλον είμαι κακάσχημος, αηδιαστικός και αποκρουστικός.
Ξεπέρασέ τα: Οταν αρχίζεις να γενικεύεις τα προβλήματά σου είναι δύσκολο να σταματήσεις. «Οταν νιώθεις ένα βαρύ αίσθημα στο σώμα σου, επικεντρώσου στο τι πέρασε από το μυαλό σου» λέει η Beck. Μετά σπάσε τον φαύλο κύκλο. Με είδε; Φοράει βέρα; Μήπως έχω μύξες που κρέμονται από τη μύτη μου; «Αν δεις την κατάσταση με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υποκύψεις τόσο εύκολα» λέει η Norem.

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

“Θέλω να μοιάζεις με τον μπαμπά μου”


Οι γυναίκες έχουν την τάση να επιλέγουν άνδρες που μοιάζουν με τον πατέρα τους, καταδεικνύει νέα επιστημονική μελέτη, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο το φαινόμενο του «σεξουαλικού αποτυπώματος».
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Pecs της Ουγγαρίας, μελέτησαν τις αναλογίες του προσώπου των μελών 52 οικογενειών και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε ορισμένα χαρακτηριστικά των ανδρών και των πεθερών τους, κυρίως στη μύτη και τα μάτια.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες, οι οποίοι φαίνεται ότι επιλέγουν γυναίκες που μοιάζουν με την μητέρα τους. Οι γυναίκες εμφάνιζαν ομοιότητες με την πεθερά τους στα χαρακτηριστικά του προσώπου και κυρίως στο σαγόνι και τα χείλη.

Η ουγγρική έρευνα προσφέρει περισσότερες αποδείξεις για ένα φαινόμενο, το οποίο είναι γνωστό ως «σεξουαλικό αποτύπωμα». Προηγούμενες έρευνες είχαν αποφανθεί ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον πατέρα τους ως πρότυπο για την επιλογή του συζύγου, ακόμη και αν είναι υιοθετημένες, γεγονός που συνεπάγεται ότι το αποτύπωμα σχετίζεται με την εμπειρία και όχι μόνο με τα γονίδια.

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008

Να την προσέχεις (2)


Πρόσεχέ την έχει περάσει πολλά,
ο χειροτερός της φόβος είναι η μοναξιά,
όταν δεν είναι καλά χαϊδεψέ της τα μαλλιά
πές της γλυκόλογα στ`αυτί και κράτησέ την σφιχτά!
Μην μου την κάνεις να κλαίει τέτοιο πλάσμα είναι κρίμα,
τα ματάκια της στίχοι απο το πιό όμορφο ποιήμα!
Κι άν ποτέ σου θυμώσει δώς της μόνο αγάπη,
κοίταξε μην ραγίσει γιατί είναι σαν πορσελάνη.
Όμορφη και πολύτιμη να της φέρεσαι έτσι,
Είναι ένας άγγελος που στην αυλή σου έχει πέσει.
Κάποια βράδια...κάτι θα πάθει νομίζει...
Να της κρατάς συντροφιά μέχρι τα μάτια να κλείσει
ή να κοιμηθεί για να σε δεί στα όνειρά της που θα είσαι ο φύλακας...
ο γλυκός πρίγκιπάς της.
Να πηγαίνετε βόλτες στα πιο όμορφα μέρη,
γιατί σιχάθηκε εδώ πέρα όλο τα ίδια να βλέπει...
Και μην ανησυχείς εγώ γίνομαι σκόνη,
δε θατην ενοχλήσω όσο κι αυτό άν με σκοτώνει!
Η καρδιά μου είναι μόνη να χαρείς επομένως
αυτή που εσένα αγαπάει εγώ είμαι ερωτευμένος!

Δεν σε ξέρω αλλά να την προσέχεις!
Αυτή που αγαπώ εσύ την έχεις!
Θα`θελα να μαι εσύ...
για μία ώρα!
Να την είχα αγκαλιά...
για λίγο τώρα!

Να την προσέχεις (1)


Δεν σε ξέρω...μα έμαθα να σε ζηλεύω
Βλέπεις αυτή που αγαπώ στην αγκαλιά σου την βλέπω...
κι εγω μόνος μου μένω...
Θεέ μου πόσο την θέλω...
Θα`θελα να`ταν δικιά μου χωρίς εκείνη πεθαίνω...γιατί...
Γιατί να μη μπορώ εγώ να την κερδίσω...
Ξεριζώνω την καρδιά μου για να την φέρω πίσω...
Μα δεν τα καταφέρνω πάλι εσύ μου την κλέβεις...
Τη μικρή μου νεραϊδα απο τα χέρια μου παίρνεις!
Όλα δικά σου τα θέλεις μα πριν έρθεις εσύ...
την περίμενα εγώ στην αγκαλιά μου να μπεί...
μα δεν φάνηκε...
κι έχασα το κορίτσι μου,
απο τότε πολεμάω να ξεφύγω απο την θλίψη μου!
Μην με παρεξηγείς,ξέρω πώς δεν σε νοιάζει.
Ξέρω πως το τραγούδι μου αυτό σε αϊδιάζει,μα είναι ότι έχω,
όλη μου η περιουσία,ένα κομμάτι χαρτί και λίγο φαντασία
Πρόσεχέ την γιατί εγώ δεν μπορώ,
νόμιζα θα`ρθεί να με βρεί όμως δεν είναι εδώ,
γιατί απο μάς τους δυό εγώ είμαι ο χειρότερος,
στην καρδιά της μέσα είσαι σημαντικότερος!!

Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ερωτικο hip-hop (2)


Προσπαθω να κρατηθω πανω σε βρωμικα και εφημερα κρεβατια να ξεχασω το κορμι σου μα ειναι ανωφελο ειναι ο πονος διπλος, αφου προδιδω την ψυχη μου, καταληγω να μισω το μυαλο και το κορμι μου, το δακρυ στεγνωνει και μενει μονο τα αναφυλιτα μου μεσα στο σκοταδι. Κανε κατι, μην ερθεις παλι στα ονειρα μου, ο μορφεας ψαχνει τροπο να σε φερει κοντα μου. Ετσι αστο να φυγει ονειρο ηταν και παει η καρδια μου στο χαρτι κυλλαει...σε συνανταει ξανα, μη με ξεχασεις σ'οποια αγκαλια και αν φτασεις να'χεις παντα ενα χωρο στην καρδια σου κρυφα, καλη χρονια χρονια γλυκια μου που ζουμε εδω σ΄ευχαριστω, που εχει μεινει κατι πισω να θυμαμαι οταν πινω, που για'μενα τα βραδια ειναι σαν το πρωτο λεπτο, οσα κομματια και να γραψω καπου εδω καταληγω...

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

ερωτικο hip-hop (1)



Η αναμνηση χαραζει την ψυχη και μου λειπεις, οσα ξεχασες αποψε σε θυμιζουν και ειναι εδω, να μου ομορφαινουν την μερα, εστω και αν δεν σε δω, εστω και αν δεν σ'αγγιζω εχω κατι ν'αγαπω, ειναι το χθες νωπο και φερει τ'ονομα σου και μου θυμιζει το πρωτο ξημερωμα στην αγκαλια σου, μου θυμιζει τ'αγγιγμα σου, μου θυμιζει το κορμι ,το προσωπο σου την φωνη και το χαμογελο σου. θελω να γραψω κομματια μονο για σ'ενα στομωνει η πενα αφου ολα αυτα που γραφω δεν αξιζουν γραμμενα. κρατα μονο τα καλυτερα και μην φοβασε και να ακους που και που χειμωνα αν θες να με θυμασε. τολμα καρδια μου κοιτα ψηλα στον ουρανο, ν'ανταμωσεις ολα αυτα πουτ σου αξιζουν και εγω θα ειμαι καπου εδω να σ'ακουμπαω με νοτες και στιχους, με ενα μπουκαλι κρασι, με δυο φιλους, το χαρτι και το στυλο, σ'αυτα τα βραδια που πισω με γυρνανε, σ'ενα κρυο γενναρη για να ποναω και να θυμαμαι, θα'χω μεσα μου βαθια ζεστη μια ημερομηνια,31/12/2003!

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Κατάληψη

Το κείμενο που παραθέτω παρακάτω έχει μοιράστε σε όλους τους μαθητές των σχολείων της Κατερίνης!

Όλοι στον αγώνα
για δημόσιο και δωρεάν σχολείο


Συνεδριάζουμε την Κυριακή 12-10-2008 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Κατερίνης
για να οργανώσουμε τον αγώνα μας εναντία στα μετρά τους που πνιγούν το μέλλον και τα δικαιώματα μας.
Η χρονιά που πέρασε ήταν μια έντονη σε δράση και αγώνα χρονιά, αφού για άλλη μια φορά χιλιάδες μαθητές βρήκαν στους δρόμους για να απαντήσουν με τις κινητοποιήσεις τους στα αντιδραστικά μετρά της κυβέρνησης αλλά και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο ξεχωριστά.
Φέτος που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλους εκείνους τους νόμους που τα προηγούμενα χρονιά προσπαθούσε και που θιγούν τα συμφέροντα μας, που τα χρήματα για τα φροντιστήρια αυξάνονται, που ο ελεύθερος χρόνος μας μειώνετε, που ο δημιουργικός χρόνος για τέχνη και αθλητισμό είναι ανυπαρκτος,πρεπει να μας βρει μπροστά της, με τον αγώνα και τη δράση μας, στο δρόμο και στα σχολεία. Συσπειρωνόμαστε όλοι στο συντονιστικό αγώνα σχολείων της Πιερίας για να βάλουμε το δικό μας δίκιο πάνω από το δικό τους, τα δικά μας συμφέροντα πάνω από τα δικά τους γιατί εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας και όχι εκείνοι που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν μια χούφτα ανθρώπους και όχι την πλειοψηφία των νέων και του λαού.

Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2008

οΛοΥσ ΣαΣ ΠρΟσΚαΛώ...


...στην έκθεση μου!
Πρώτα ήρθαν οι λέξεις και έπειτα τα κολάζ που θα τις συνόδευαν. Θραύσματα σκέψεων και εμπειριών. Εικόνων και αρώματα μνήμης. Όπως όταν αναποδογυρίζεις μια τσάντα και πέφτουν πράγματα, έτσι είπα να κάνω και με τις εικόνες του μυαλού μου επάνω σας. Τα κολάζ που δημιουργώ είναι ένα ποτ-πουρί από υπάρχουσες φωτογραφίες. Συνθέτω εικόνες με ετερόκλητα στοιχεία. Με την τεχνική αυτή, προσπαθώ να επεξεργαστώ οικείες εικόνες και να δημιουργήσω παράξενες αινιγματικές συνθέσεις που προκαλούνε κι αποσυντονίζουνε τη λογική. Τόσα ετερόκλητα στοιχεία μπερδεύουνε το μυαλό, παράγουνε παραισθήσεις και οπτική ποίηση.
Κάποιες φορές τα κολάζ παίρνουν την ιστορία στα χέρια τους και σαν graphic novels προτείνουν μια ιστορία χωρίς λέξεις μόνο με εικόνες. Άλλες πάλι συμπληρώνουν μια ιστορία που έχει ήδη γραφτεί σε κείμενο.
Επηρεασμένη από τα κινηματογραφικά κολάζ του Γκοντάρ σαν ιδεολογία και από την παλιά διπλοτυπία που επικρατούσε στα φιλμ νουάρ επιχείρησα να ανοίξω στην ψυχή μου άλλη μια πόρτα ή έστω μια μικρή χαραμάδα που θα μπορούσε να συνθλίψει τα σκοτάδια μου. Μακάρι και τα δικά σας.