Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2008

“Θέλω να μοιάζεις με τον μπαμπά μου”


Οι γυναίκες έχουν την τάση να επιλέγουν άνδρες που μοιάζουν με τον πατέρα τους, καταδεικνύει νέα επιστημονική μελέτη, η οποία ενισχύει ακόμη περισσότερο το φαινόμενο του «σεξουαλικού αποτυπώματος».
Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Pecs της Ουγγαρίας, μελέτησαν τις αναλογίες του προσώπου των μελών 52 οικογενειών και διαπίστωσαν ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες ανάμεσα σε ορισμένα χαρακτηριστικά των ανδρών και των πεθερών τους, κυρίως στη μύτη και τα μάτια.

Όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα, μάλιστα, το ίδιο ισχύει και για τους άνδρες, οι οποίοι φαίνεται ότι επιλέγουν γυναίκες που μοιάζουν με την μητέρα τους. Οι γυναίκες εμφάνιζαν ομοιότητες με την πεθερά τους στα χαρακτηριστικά του προσώπου και κυρίως στο σαγόνι και τα χείλη.

Η ουγγρική έρευνα προσφέρει περισσότερες αποδείξεις για ένα φαινόμενο, το οποίο είναι γνωστό ως «σεξουαλικό αποτύπωμα». Προηγούμενες έρευνες είχαν αποφανθεί ότι οι γυναίκες χρησιμοποιούν τον πατέρα τους ως πρότυπο για την επιλογή του συζύγου, ακόμη και αν είναι υιοθετημένες, γεγονός που συνεπάγεται ότι το αποτύπωμα σχετίζεται με την εμπειρία και όχι μόνο με τα γονίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: