Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2008

Κατάληψη

Το κείμενο που παραθέτω παρακάτω έχει μοιράστε σε όλους τους μαθητές των σχολείων της Κατερίνης!

Όλοι στον αγώνα
για δημόσιο και δωρεάν σχολείο


Συνεδριάζουμε την Κυριακή 12-10-2008 και ώρα 7:30 το απόγευμα στο εργατικό κέντρο Κατερίνης
για να οργανώσουμε τον αγώνα μας εναντία στα μετρά τους που πνιγούν το μέλλον και τα δικαιώματα μας.
Η χρονιά που πέρασε ήταν μια έντονη σε δράση και αγώνα χρονιά, αφού για άλλη μια φορά χιλιάδες μαθητές βρήκαν στους δρόμους για να απαντήσουν με τις κινητοποιήσεις τους στα αντιδραστικά μετρά της κυβέρνησης αλλά και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κάθε σχολείο ξεχωριστά.
Φέτος που η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει όλους εκείνους τους νόμους που τα προηγούμενα χρονιά προσπαθούσε και που θιγούν τα συμφέροντα μας, που τα χρήματα για τα φροντιστήρια αυξάνονται, που ο ελεύθερος χρόνος μας μειώνετε, που ο δημιουργικός χρόνος για τέχνη και αθλητισμό είναι ανυπαρκτος,πρεπει να μας βρει μπροστά της, με τον αγώνα και τη δράση μας, στο δρόμο και στα σχολεία. Συσπειρωνόμαστε όλοι στο συντονιστικό αγώνα σχολείων της Πιερίας για να βάλουμε το δικό μας δίκιο πάνω από το δικό τους, τα δικά μας συμφέροντα πάνω από τα δικά τους γιατί εμείς αποφασίζουμε για το μέλλον μας και όχι εκείνοι που σκοπό έχουν να εξυπηρετήσουν μια χούφτα ανθρώπους και όχι την πλειοψηφία των νέων και του λαού.

1 σχόλιο:

efhbos είπε...

αυτο που θελω να πω με αυτην την αναρτηση ειναι οτι οσο και αν προσπαθησουμε εμεις απο εδω δεν κανουμε τιποτα!οσο και αν κλεινουμε τους δρομους,οσο και αν κανουμε πορειες δεν νιωθει ο πρωθυπουργος!
αυτο που ειναι να κανει θα το κανει!και εγω ειμαι υπερ των ιδιωτικων αλλα με εναν ορο ο οποιος δεν νομιζω να γινει ποτε πραγματικοτητα!να κοψουν ολους τους φορους που πληρωνουμε στο κρατος!ετσι θα μπορουμε να διαλεγουμε εμεις που θα δινουμε τα λεφτα μας και ετσι δεν θα τρωμε μασιμενη τροφη!