Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Υπάρχει ευτυχία?

Ο μοναδικός δρόμος για την ευτυχία είναι η αγάπη... Πρέπει να μάθω να ενεργώ σαν όλα να εξαρτώνται απο μένα! Ζώ και αξιοποιώ το σήμερα, γιατί ξέρω ότι το χθές χάθηκε, το αύριο είναι αμφίβολο, το σήμερα υπάρχει και μου ανήκει... Πορεύομαι χωρίς ζήλια και φθόνο γιατι γνωρίζω πως έχω δική μου αξία!! Η υπομονή, η ειλικρίνια και η ευθυκρισία ειναι οι καλύτερες του ανθρώπου αρετές....

6 σχόλια:

Y. K. είπε...

ο ταρκοφσκι εγραψε πως ο ανθρωπος εχει πιο σημαντικα πραγματα να κανει απο το να κυνηγαει/μοχθει την ευτυχια του..
κι εγω τον πιστευω πια.

efhbos είπε...

εγω απλα θα ξανα πω οτι εγραψα "Ο μοναδικός δρόμος για την ευτυχία είναι η αγάπη... Πρέπει να μάθω να ενεργώ σαν όλα να εξαρτώνται απο μένα! Ζώ και αξιοποιώ το σήμερα, γιατί ξέρω ότι το χθές χάθηκε, το αύριο είναι αμφίβολο, το σήμερα υπάρχει και μου ανήκει... Πορεύομαι χωρίς ζήλια και φθόνο γιατι γνωρίζω πως έχω δική μου αξία!! Η υπομονή, η ειλικρίνια και η ευθυκρισία ειναι οι καλύτερες του ανθρώπου αρετές...."

τα πιστευω ακραδαντα!

sofia είπε...

Ευτυχία...

Όρος δύσκολος να οριστεί έτσι απλά. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει ευτυχία, ούτε δυστυχία! Στιγμές υπάρχουν!Ωστόσο,
αν εννοείς ότι ψάχνεις μεγάλης διάρκειας στιγμές ευτυχίας, τότε πιστεύω ότι η ευτυχία βρίσκεται παντού γύρω σου. Αρκεί,βέβαια να είσαι ικανός από τη μία να κρατήσεις τις στιγμές ευτυχίας στη ζωή σου και από την άλλη να ελαχιστοποιείς την διάρκεια των στιγμών δυστυχίας!!!

efhbos είπε...

θα συμφωνησω σοφια με σενα!η ευτυχια υπαρχει στις στιγμες της ζωης μας και οντως η ευτυχια ειναι απλα στιγμες και εγω ψαχνω μεγαλης διαρκειας στιγμες ευτυχιας!

efhbos είπε...

το ξανα σκεφτηκα και κατεληξα στο συμπερασμα οτι Ευτυχια δεν ειναι μια κατασταση,στην οποια προσπαθεις να φτασεις,αλλα ο τροπος με τον οποιο ταξιδευεις!!!

Ανώνυμος είπε...

keep walking

φ.