Τετάρτη 29 Απριλίου 2009

Ενα χαμόγελο


Ένα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα, κι όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται, χωρίς να πτωχαίνει εκείνον που το δίνει.

Δεν διαρκεί παρά μια στιγμή αλλά η ανάμνηση του είναι καμιά φορά αιώνια. Κανένας δεν είναι τόσο πλούσιος για να μην το έχει ανάγκη και κανένας τόσο φτωχός, για να μην το αξίζει. Δημιουργεί την ευτυχία στο σπίτι. Είναι στήριγμα στις υποθέσεις και ορατή ένδειξη φιλίας.

Ένα χαμόγελο αναπαύει τον κουρασμένο, δίνει θάρρος στον απογοητευμένο, παρηγορεί μέσα στη λύπη, αναπτερώνει την αισιοδοξία στη ζωή. Είναι αντίδοτο σε κάθε θλίψη. Κι όμως δεν δανείζεται, δεν κλέβεται, δεν αγοράζεται, γιατί είναι κάτι που έχει αξία μονάχα τη στιγμή που δίνεται.

Κι αν καμιά φορά συναντήσετε κανέναν άνθρωπο που δεν σας χαρίζει το χαμόγελο του, σταθείτε γενναιόδωροι και δώστε του το δικό σας. Γιατί κανείς δεν έχει τόση ανάγκη το χαμόγελο, όσο εκείνος που δεν μπορεί να το δώσει στους άλλους."

Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Για την Αλεξια..


Βαλε στοχο το φεγγαρι..αν αποτυχεις..θα βρισκεσε αναμεσα στα αστερια..!ελπιζω να ειμαι και εγω ενα απο τα αστερια που θα σε περιβαλλουν..!και να θυμασε..η ζωη ειναι ενας γριφς για να τον λυσεις..αλλα ειναι και ενα μυστηριο για να το ζησεις!

Χανοντας τον ηλιο..Γυρευοντας το φεγγαρι..και..Αναζητωντας την ζωη..βρηκα εσενα!Ισως να μην σου ξαναμιλησω αλλη φορα..αλλα η μορφη σου 8α μεινει για παντα μια αναμνηση γλυκια χαραγμενη στο μυαλο μου για μερες, για μηνες, για χρονια..μεχρι να σου ξαναμιλησω..!

Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

alma de hora


Τονοι λουκετα ερχονται καθε μερα
Περνανε απο μπροστα μας και απο μεσα μας
Ειναι δεικτες των ρολογιων οι κυριοι των καιρων μας
Οι λεπτοδεικτες
Θορυβωδη μουρμουρητα και βαγονια απο υποσχεσεις
Κουφιες και ανοσιες, μακρια απ'τους δρομους της αληθειας της ζωης
Τονοι λουκετα σμιλευονται για το αυριο

Και συ εκλαιγες κι εσπαραζες μια που δεν ειχες τι να κανεις
Δεν εχεις τι να κανεις
Μεσα στο χρυσο σου το κλουβι στα βαλανε ολα
Μα εσυ δεν εχεις τι να κανεις
Γιατι γεννηθηκες μια μερα διχως ωρες
Γιατι γεννηθηκες να ζεις εξω απ'τις ωρες

Για σενα, για μας,
Οι ωρες εχουνε ψυχη μονο οταν δεν υπαρχουν

Αυριο θα φυγουν, θα το δεις...

Σάββατο 18 Απριλίου 2009

για το ΠΑΣΟΚ ρε γαμωτο..

Έγινε η Aνάσταση μα θα ‘ρθει και η άλλη

Να πει ο λαός εις το ΠΑΣΟΚ να κυβερνήσει πάλι (Γ. Παράκης)

Παρασκευή 17 Απριλίου 2009

Παντα


Παντα!τι απαισια λεξη!την εχω ακουσει τοσες φορεςπου με κανει να ανατριχιαζω καθε φορα που την ακουω.οι γυναικες την αγαπουν ιδιαιτερα και τη χρησιμοποιουν υπερβολικα. Καταστρεφουν καθε ρομαντζο προσπαθοντας να το κανουν να κρατησει για παντα. Κι εκτος αυτου, ειναι λεξη ανευ νοηματος. Η μονη διαφορα αναμεσα σ'ενα καπριτσιο και ενα παθος που κραταει μια ολοκληρη ζωη ειναι οτι το παθος κραταει περισσοτερο!