Τετάρτη, 29 Απριλίου 2009

Ενα χαμόγελο


Ένα χαμόγελο δεν στοιχίζει τίποτα, κι όμως είναι πολύτιμο. Πλουτίζει εκείνον που το δέχεται, χωρίς να πτωχαίνει εκείνον που το δίνει.

Δεν διαρκεί παρά μια στιγμή αλλά η ανάμνηση του είναι καμιά φορά αιώνια. Κανένας δεν είναι τόσο πλούσιος για να μην το έχει ανάγκη και κανένας τόσο φτωχός, για να μην το αξίζει. Δημιουργεί την ευτυχία στο σπίτι. Είναι στήριγμα στις υποθέσεις και ορατή ένδειξη φιλίας.

Ένα χαμόγελο αναπαύει τον κουρασμένο, δίνει θάρρος στον απογοητευμένο, παρηγορεί μέσα στη λύπη, αναπτερώνει την αισιοδοξία στη ζωή. Είναι αντίδοτο σε κάθε θλίψη. Κι όμως δεν δανείζεται, δεν κλέβεται, δεν αγοράζεται, γιατί είναι κάτι που έχει αξία μονάχα τη στιγμή που δίνεται.

Κι αν καμιά φορά συναντήσετε κανέναν άνθρωπο που δεν σας χαρίζει το χαμόγελο του, σταθείτε γενναιόδωροι και δώστε του το δικό σας. Γιατί κανείς δεν έχει τόση ανάγκη το χαμόγελο, όσο εκείνος που δεν μπορεί να το δώσει στους άλλους."

7 σχόλια:

Καλλιόπη είπε...

Καλημέρα με ένα πλατύ χαμόγελο!
Έχεις πρόσκληση σε παιχνίδι!

efhbos είπε...

καλησπερα καλλιοπη!μμμ..σε τι ειδους παιχνιδι..?

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΜΕ ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ.ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ.ΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΕΝ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΧΑΡΑ ΣΕ ΚΕΙΝΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

άναρχες φλόγες του Προμηθέα Δεσμώτη είπε...

Είναι πλούτος
να γελάς
Να γελάμε!

Φιλί χαμογελαστό!

Καλλιόπη είπε...

http://kalliopi1980.blogspot.com/2009/04/body-background-image-urlhttpi342.html#comments

έλα και θα δεις!

aktinidio!! είπε...

exc apoluto dikio..
xD

Ανώνυμος είπε...

:) :) ;)