Σάββατο 14 Μαρτίου 2009

28\03 Σάββατο στις 20.30 Κλείνουμε τα φώτα

Μόλις 15 μέρες απομένουν για την Ώρα της Γης 2009 (Σάββατο, 28 Μαρτίου, 20:30) και η Ελλάδα δηλώνει δυναμικό παρών στο μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός ενάντια στην κλιματική αλλαγή που διοργανώθηκε ποτέ στον πλανήτη. Περισσότεροι από 160 δήμοι και κοινότητες της χώρας έχουν ήδη δηλώσει επίσημα τη συμμετοχή τους, φέρνοντας την Ελλάδα στην πέμπτη θέση παγκοσμίως, ελάχιστα πίσω από τον Καναδά, ανάμεσα στις χώρες με την εντονότερη συμμετοχή στην Ώρα της Γης. Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η γενέτειρα της πρωτοβουλίας, Αυστραλία ενώ την ακολουθούν η Γαλλία και το Βέλγιο.
πληροφοριες εδω.http://www.wwf.gr/

5 σχόλια:

sofia είπε...

Καλό το ποσοστό συμμετοχής αλλά καλύτερο θα ήταν αν συμμετείχαν περισσότεροι δήμοι και κοινότητες της χώρας...Επίσης,καλό θα ήταν να γίνονται συχνότερα τέτοιου είδους ενέργειες και γιατί όχι την επόμενη φορά να είναι η Ελλάδα η χώρα που θα έχει την πρωτοβουλία να ξεκινήσει μια εκστρατεία για τη διάσωση του πλανήτη...

Ανώνυμος είπε...

Από τις μεγαλύτερες σαχλαμάρες που πρόκειται να γίνουν. Όλες αυτές οι δήθεν παγκόσμιες μέρες γιά την διάσωση, και καλά, του πλανήτη.
Από ποιούς; από αυτούς που τον έχουν καρατομήσει τόσες εκατονταετίες. Φυσικά στην σαχλαμάρα η χώρα μας προσπαθεί να πάρει πρωτιά! δεν μου κάνει εντύπωση. Σε καραγκιοζιλίκια είμαστε πρώτοι. Σε πράγματα ουσίας είμαστε ουραγοί. Ας κλείσουν κανένα από τα εργοστάσια που ρυπάινουν τις θάλασσες, τολμάνε; Ας επιβάλουν βαρβάτο πρόστιμο σε όλους αυτούς τους καρχαρίες που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο στην φύση και μετά να έρουν να μας πουλήσουν πληρωμένες εξυπνάδες γιά τα φώτα.
ΕΛΕΟΣ μην ψαρώνεται, είναι μία βλακεία και μισή αυτό το πράγμα, γιά να μην πω καμμία πιό βαριά κουβέντα. Έται δεν σώνεται κανένας πλανήτης και φυσικά κανένα, μα κανένα, ηχηρό μήνυμα δεν πρόκειται να σταλεί στους παγκόσμιους ηγέτες. Χρειάζονται πιό ουσιαστικά πράγματα. Εκτός και αν όλοι αυτοί που θα κλείσουν τον διακόπτη τους βοηθήσει να κοιμηθούν ήρεμα το βράδυ, νομίζοντας ότι έκαναν κάτι γιά το περιβάλον.
Και μόνο τα αποτελέσματα αυτής της γελοίας πράξεις αν αναλογιστείς καταλαβαίνεις γιά την κενότητα της σκέψης τους. Ψεύτες και υποκριτές.

ΦΩΤΑΓΩΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ - ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΙΔΑ!
ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΣΟΒΑΡΟ ΑΝ ΑΓΑΠΑΤΕ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

efhbos είπε...

ειναι πολυ σωστα αυτα που λες φιλε -,αλλα μεσα απο αυτα πρεπει να αρχισουμε να κινητοποιουμαστε για το περιβαλλον!ετσι θα αρχισουν οι περισσοτεροι να νοιαζονται (ισως) για το περιβαλλον!οποτε δεν πρεπει να κατακρινουμε τετοιου ειδους ενεργειες!γινονται για καλο σκοπο!δεν σκοπευουν στο κερδος!

Ανώνυμος είπε...

Φίλε.
Θα σου πω εγώ με το μικρό μου μυαλό τι καταλαβαίνω. Ότι έχουμε φθάσει σε τετοιο στάδιο αποκτήνωσης και ωχαδερφισμού που περιμένουμε κάποιον άλλο γιά να πράξουμε τα αυτονόητα. Και αν συμβαίνει αυτό τότε καταλαβαίνεις τι πράγματα μπορεί και να κρύβονται πίσω από τις κουρτίνες.

Νομίζω ότι το πράγμα, με τις παγκόσμιες μέρες γιά το ένα, παγκόσμιες μέρες γιά το άλλο, αρχίζει και βρωμάει. Μου κάνει κάτι σαν να προσπαθούν να βρουν μία μέρα γιά να "λυτρωθείς" από την απαράδεκτη στάση που έχεις απέναντι σε αυτό που σε θρέφει (δεν εννοώ γιά σένα προσωπικά)
Ταυτόχρονα τι έχουν καταφέρει οι μπαγάσηδες; Να αποποιούνται τις κολοσιαίες ευθύνες τους και να έχουν πετάξει στην κυριολεξία το μπαλάκι επάνω μας! (εκατό θαυμαστικά) έχουν φθάσει στο σημείο να παράγουν συσκευές σαν τρελοί, να μας πείθουν να τις πάρουμε και μετά "..αχ! ξέρεται κάτι αλλάξτε τις τώρα, γιατί δεν είχαμε την τεχνογνωσία γιά την ζημιά που γίνεται στο περιβάλλον!"
Κάποια στιγμή θα σκάσει και η φούσκα με τις "φιλικές" συσκευές που σε προστατεύουν από το ένα αλλά δημιουργούν κάτι άλλο, και μετά πάλι "..."αχ! δεν είχαμε την τεχνογνωσία, ενώ η καινούργια συσκευή μας κ.λ.π." (οκ, όχι όλες)

Ειλικρινά, με το χέρι στην καρδιά, δεν πιστεύω ότι την επόμενη μέρα θα θυμάται κανένας τι έκανε το προηγούμενο βράδυ! ειδικά δε στην χώρα μας. Να τονίσω γιά να μην με πεις αντιδραστικό ή οτιδήποτε άλλο ότι μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα. Παράδειγμα, με τις πράξεις μας, και μόνο, κάθε μέρα δείχνουμε ποσο σεβόμαστε το περιβάλλον. Σαφέστατα μιλάω γιά την ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και όχι γιά την συλλογική βλακεία που πάει να επιβληθή. Αν μπορέσουμε και πείσουμε έστω και έναν συμπολίτη μας, έναν γνωστό μας, ένα φίλο ή φίλη να ακολουθήσει το σωστό τότε έχουμε κερδίσει. Αν επηρεάσουμε έστω και έναν και αυτός ο ένας τον άλλο κ.λ.π.
Όλα αυτά τα ξαφνικά, όπου όλος ο κόσμος "αγκαλιάζεται" και κλείνει διακόπτες τα βλέπω σαν μία πολύ ωραία "φολκλορική" παράσταση και τίποτα παραπάνω. Όσο αφορά το κέρδος είναι μία τεράστια συζήτησει με προεκτάσεις που θέλει πολύ ψάξιμο.
Βλέπω υποκρισία κατά βάθος γιά αυτό και η όποια αντίδρασή μου.
Σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να μου πεις την γνώμη σου.
Καλή σου μέρα.

sofia είπε...

Φίλε μου συμφωνώ εν μέρη με όσα προανέφερες,ωστόσο δε θέλω να μπω στη διαδικασία να ψάξω τι βρίσκεται πίσω από κάθε είδους μαζικές ενέργειες!Κρύβόνται πολλά,συμφωνώ! αλλά δεν αξίζει να χαλαστώ για κανεναν!!!Το μόνο που θα καταφέρω είναι να απογοητευτώ για άλλη μία φορά!Στο κάτω κάτω δεν το κάνω γι'αυτούς!!!αλλά για τη συνείδησή μου!