Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Ο 20-21ος αιώνας στην ιστορία

Όταν θα έχουν περάσει τα χρόνια και θα έχουμε γίνει ιστορία 3 πράγματα είναι αυτά που σίγουρα θα μείνουν, εκτός από το μουντιάλ, τους ολυμπιακούς αγώνες κ.α, θα είναι: 1)η θεωρία της σχετικότητας, 2)η κβαντική θεωρία, 3)η θεωρία του χάους!

Στον αιώνα που μας αποχαιρέτησε τρεις ήταν οι μεγάλες επιστημονικές επαναστάσεις: η σχετικότητα, η κβαντική μηχανική και η θεωρία του Χάους. Η πρώτη βρήκε τη σχέση του χώρου και του χρόνου, η δεύτερη την αρχή της αιτιότητας και η τρίτη διερευνά την έννοια της προβλεπτικότητας, πως από παρόμοιες αρχικές υποθέσεις μπορούν να προκύψουν πολύ διαφορετικά συμπεράσματα.

Η θεωρεία της σχετικότητας κάπου μας λέει ότι μικρή μάζα μπορεί να κάνει μεγάλες αλλαγές στο συμπάν!
Αυτό ακριβώς συμβαίνει και στον εσωτερικό κόσμο του εφήβου στο λύκειο, πιστεύει δηλαδή ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο, αλλά για να το κάνει αυτό πρέπει πρώτα να αλλάξει τον εαυτό του! Αφού λοιπόν αλλάξει τον εαυτό του, προσπαθεί να αλλάξει και τον κόσμο, αλλά ξαφνικά έρχεται το σύστημα και του λέει ότι είσαι απλά ένας αριθμός σε μια λίστα με άλλους 100 σαν και εσένα! Βρίσκεται στον δικό του αγγελικά πλασμένο κόσμο! Μετά μπαίνει στο πανεπιστήμιο…και αργότερα στο σύστημα…γιατί λοιπόν να μην αλλάξει αυτό? Γιατί να πιστεύει ότι ό,τι και αν προσπαθήσει να κάνει για να αλλάξει αυτή η κατάσταση θα γίνει σκόνη στον άνεμο;

2 σχόλια:

ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ είπε...

καλημέρα έφηβα γεράκια ...


πάντα ο κόσμος προχωράει με τσεκούρι και φωτιά..

Ανώνυμος είπε...

λοιπον,ο εφηβος ο καθε εφηβος απλος δε πρεπει να πιστεψει οτι ειναι μονο ενας αριθμος , αλλα ουτε και το κεντρο του κοσμου.
αν αλλαξεις τον εαφτο σου πραγματικα το συστημα θα αλλαξει.μη περιμενεις να αλλαξει μια χωρα, μπορει να αλλαξουν ομως οι ανθρωποι που ειναι πραγματικα γυρω σου , που δε ξερουν τον αριθμο της ταυτοτητας σου αλλα το ονομα σου.
αυτα που λες τα πιστεψα και εγω την ωρα που εκλαιγα για εκατοστη φορα παγιδευμενη στο εκπαιδευτικο συστημα.
τωρα νιωθω απλος ελευθερη στο ιδιο συστημα.γιατι ειδα οτι το συστημα με χωραει στους κανονες,ειδα πως το συστημα ειναι επισης μια μικρη μαζα.ειναι εσυ, εγω και ο διπλανος μας.και μπορουμε να συνυπαρχουμε με διαφορετικους κανονες αξιων.και μονο στις ατομικες αξιες υπαρχει ο αγγελικος κοσμος.τον πλαθεις οπως θες κια δε σε πεταει ποτε εξω.

φ.